default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Francuskie bułeczki śniadaniowe

 Witajcie!

Dziś spieszę z przepisem na bułeczki w stylu francuskim. Wykonanie ich jest bardzo proste, a smak obłędny. Są one bardzo miękkie i  puszyste. Gwarantuję, że smakują wybornie z samym masłem jak i z drzemem czy też na wytrawnie z szynką, serem i rukolą.

Zapraszam do wypróbowania przepisu! 


Składniki:

  • 480 g mąki pszennej
  • 280 ml ciepłego mleka
  • 50 g masła 
  • 1 opakowanie suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieć na jednolite ciasto.
  2. Przykryj ciasto i zostaw do wyrośnięcia przez ok 45 min.
  3. Wyrośnięte ciasto podziel na 12 części, uformuj z niech bułeczki i połóż na blasze na papierze do pieczenia, następnie zostaw do wyrośnięcia przez 30 min.
  4. Wsadza blachę do nagrzanego piekarnika i piecz bułeczki w temperaturze 200 C przez ok 20 min. Upieczone bułki studz na kratce.

Smacznego!

Spróbujcie naszych innych przepisów m.in. na syrniki.

Pozdrawiamy!😊

Brak komentarzy

Error Page Image

Coś poszło nie tak :(

Strona nie została znaleziona. Adres strony mógł zostać wpisany niepoprawnie lub taki adres po prostu nie istnieje.

Wróć do strony startowej