Witajcie!
Jest wiele dań, które potrafią zaskoczyć. Dla mnie od zawsze były to dodatki warzyw do słodkich przekąsek. Któż z nas nie słyszał bądź próbował ciasta marchewkowego, z buraka czy też leśnego mchu ze szpinakiem. Za każdym razem, gdy próbuję takie smakołyki jestem miło zaskoczona głębią smaku, a warzywa nie dominują w potrawie. Takie same odczucia miałam w przypadku brownie z fasoli. Liczę, że przepis przypadnie Wam do gustu.
Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 3 średnie banany
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju
- 5 łyżek gorzkiego kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
- Fasolę wysypać na sito i dokładnie opłukać .
- Fasolę wsypać do miski wraz z bananami, całość zmiksować na gładką masę.
- Do powstałej masy dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia składników.
- Ciasto przelewamy do blachy keksówki o długości 25-27 cm.
- Ciasto pieczemy w temperaturze 180 C przez około godzinę do suchego patyczka.
- Po wyjęciu i ostudzeniu ciasto dekorujemy wg upodobań, np rozpuszczoną czekoladą, rozgniecionymi orzechami itp.
Smacznego.
Pozdrawiamy!😊
Brak komentarzy