default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Brownie z czerwonej fasoli

Witajcie!

Jest wiele dań, które potrafią zaskoczyć. Dla mnie od zawsze były to dodatki warzyw do słodkich przekąsek. Któż z nas nie słyszał bądź próbował ciasta marchewkowego, z buraka czy też leśnego mchu ze szpinakiem. Za każdym razem, gdy próbuję takie smakołyki jestem miło zaskoczona głębia smaku, a warzywa nie dominuje prawy. Takie same odczucia miałam w przypadku brownie z fasoli. Liczę, że przepis przypadnie Wam do gustu.


Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 3 średnie banany
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 5 łyżek gorzkiego kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia


Przygotowanie:

  1. Fasolę wysypać na sito i dokładnie opłukać .
  2. Fasolę wsypać do miski wraz z bananami, całość zmiksować na gładką masę.
  3. Do powstałej masy dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia składników.
  4. Ciasto przelewamy do blachy keksówki o długości 25-27 cm.
  5. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 C przez około godzinę do suchego patyczka.
  6. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasto dekorujemy wg upodobań, np rozpuszczoną czekoladą, rozgniecionymi orzechami itp.

Smacznego.

Pozdrawiamy!😊
brownie z czerownej fasoli na białym talerzyku


Brak komentarzy

Coś poszło nie tak :(

Strona nie została znaleziona. Adres strony mógł zostać wpisany niepoprawnie lub taki adres po prostu nie istnieje.

Wróć do strony startowej