default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Puszysty sernik z serka mascarpone

Sernik na zimno w stylu japońskim

Witajcie!

Kiedy dopada nas chandra z pomocą przychodzą pyszne i sprawdzone przepisy. Jednym z nich jest ten oto serniczek. Deser ten zapewnia nam błogi stan i zapominamy o szarości jaka panuje za oknem. Ciasto jest puszyste, delikatne i zdecydowanie bardziej kremowe od tradycyjnych serników. Do jego wykonania potrzebujemy 3 składników więc jest to wyjątkowo proste i szybkie do zrobienia ciasto. 


Składniki:

  • 6 całych jajek
  • 250 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone


Przygotowanie:

  1. Czekoladę łamiemy, umieszczamy w misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej umieszczając ją nad garnkiem z gorącą wodą.
  2. Oddzielamy białka od żółtek i wkładamy do kolejnej misji. Do żółtek dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ostudzoną czekoladę.
  3. Ubijamy pianę z białek na sztywno i delikatnie przekładamy do ciasta.
  4. Tortownicę smarujemy tłuszczem i przelewamy powstałą masę.
  5.  Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 st. C przez 30 minut.
Smacznego!

Spróbujcie naszych innych przepisów m.in. na chrupiące domowe bułeczki.

Pozdrawiamy!😊

Brak komentarzy

Coś poszło nie tak :(

Strona nie została znaleziona. Adres strony mógł zostać wpisany niepoprawnie lub taki adres po prostu nie istnieje.

Wróć do strony startowej