default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Chrupiące domowe bułeczki

Witajcie!

Czy jest coś lepszego niż domowe pieczywo, upieczone z rana dla całej rodziny? Ten zapach unoszący się w całym mieszkaniu. Ja od razu robię się głodna, a domownicy zaglądają do piekarnika i sprawdzają czy można już wyciągnąć bułeczki.  Co więcej, dzięki domowym wypiekom wiemy co jemy i czym karmimy naszych najbliższych.
Przygotowanie bułeczek jest niebywale proste, także jeśli zapomnicie o pieczywie na śniadanie zachęcam Was do wypróbowania przepisu, tym bardziej, że bułeczki bardzo szybko wyrastają.
Domowe bułeczki z łososiem i koperkiem, nad desce z serem typu camembert i pomidorami

Składniki:


  • 700 g mąki pszennej
  • 0,5 l wody
  • 25 g drożdży
  • 25 g masła
  • 15 g soli
  • 15 g cukru

Przygotowanie:


    1. W misce umieszczamy po kolei wszystkie składniki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    2. Ciasto odkładamy na podsypany mąką blat na około 15 minut.
    3. Ugniatamy ciasto, a następnie dzielimy na 10 części.
    4. Formujemy kulki, umieszczamy na blasze i pozostawiamy w piekarniku na 15 minut.
    5. Pieczemy bułeczki w temperaturze 230°C przez około 15 minut.  
    Smacznego!

    Pozdrawiamy!

    Brak komentarzy

    Coś poszło nie tak :(

    Strona nie została znaleziona. Adres strony mógł zostać wpisany niepoprawnie lub taki adres po prostu nie istnieje.

    Wróć do strony startowej