default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Wiosenna sałatka z szynką i ogórkiem

Witajcie!

Na pewno każdy z Was ma takie danie, które mógłby jeść bez względu od pory roku. Jednym z moich ulubionych dań jest... wiosenna sałatka. Czemu wiosenna? Ponieważ uśmiecha się ona do mnie z talerza we wszystkich kolorach tęczy. Na dodatek, lubię po zrobieniu wsadzić ją do lodówki na czas około 1 godziny. Jest wtedy chłodna, przez co mocniej oddaje swój smak.

Wiosenna sałatka z szynką i zielonym ogórkiem

Składniki:

  • 300 g szynki konserwowej
  • 4 ogórki gruntowe
  • 1 papryka czerwona
  • 4 jajka
  • 100 g makaronu ryżowego (makaron z mąki pszennej w kształcie ryżu, nie z mąki ryżowej 😉)
  • majonez
  • 3 łyżki koperku
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Gotujemy makaron ryżowy al dente oraz jajka na twarda.
  2. Wszystkie składniki kroimy w kostkę i umieszczamy w misce.
  3. Dodajemy majonezu wg uznania oraz koperek, sól i pieprz. Całość mieszamy.
Sałatkę można spożywać od razu bądź wychłodzić przez czas około 1 godziny w lodówce.
Smacznego!

Pozdrawiamy 😊

Brak komentarzy

Coś poszło nie tak :(

Strona nie została znaleziona. Adres strony mógł zostać wpisany niepoprawnie lub taki adres po prostu nie istnieje.

Wróć do strony startowej