default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Babeczki owsiano-bananowe

Witajcie!

Zapewne wiele osób może się ze mną zgodzić, że bywają takie dni, kiedy ochota na coś słodkiego jest silniejsza niż zdrowe myślenie. Na szczęście nie musimy wybierać między zdrowym rozsądkiem, a naszymi zachciankami.W takich chwilach wybawieniem są takie przepisy jak ten. Babeczki owsiano-bananowe są idealnym zamiennikiem słodyczy. W składzie nie znajdziemy cukru, a jedynie owoce, które powodują, że nasza babeczka jest słodka. Dzięki takiemu zabiegowi muffinki mogą być podawane dzieciom, nawet tym najmłodszym.
Liczę, że przepis przypadnie Wam do gustu i będzie to Wasza częsta słodka przekąska.
Babeczki z płatków owsianych i banana

Składniki:


  • 2 banany
  • 250 g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 150 ml mleka
  • 6 daktyli
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody

Przygotowanie:


  1. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, a następnie odsącz.
  2. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.
  3. Formę na babeczki posmaruj masłem (silikonowych foremek nie trzeba smarować).
  4. Wszystkie składniki zmiksuj blenderem, tak by uzyskać gładką i jednolitą konsystencję.
  5. Wylej ciasto do foremek na 2/3 wysokości.
  6. Babeczki piecz 25 minut.
  7. Po upieczeniu babeczek wystudź je na metalowej kratce.
Babeczki można oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.

Pozdrawiamy!😊

Brak komentarzy

Coś poszło nie tak :(

Strona nie została znaleziona. Adres strony mógł zostać wpisany niepoprawnie lub taki adres po prostu nie istnieje.

Wróć do strony startowej